Gebeld door onbekend Nummer

Het is soms best irritant als je een gemiste oproep hebt van een onbekend nummer. Gebeld door onbekend nummer en je wilt terugbellen, maar in veel gevallen krijg je de voicemail te horen. In dit artikel gaan we dieper in op gemiste oproepen van onbekende nummers. Het is namelijk wel zo fijn om te weten wie achter de oproep zit. Ook gaan we kijken naar het juiste plan van aanpak voor anonieme nummers. Die zijn namelijk iets lastiger om te traceren.

 

Onbekende nummers bekend maken

Als de persoon aan de andere kant van de lijn niets zegt is dat verontrustend. Je vraagt je dan af of het gaat om een telefonische verkoper, een grapjas of (hopelijk niet) een oplichter. Het kan natuurlijk ook zijn dat de kwaliteit van de verbinding niet optimaal was. Wat de reden achter het belletje ook was, je nieuwsgierigheid wint het van je terughoudendheid. Er zijn verschillende manieren om de identiteit achter de beller te achterhalen. Hieronder nemen we de volgende methoden onder de loep:

 

  •       Onze database
  •       Een Google zoekopdracht
  •       Social Media

Het internet is een schatkist aan informatie

Voor het internettijdperk was informatie niet zo toegankelijk als vandaag de dag. We worden dagelijks overspoeld met nieuwsberichten, feitjes en statistieken. In die zee van bits en bytes is het dus belangrijk om goed voorbereid te navigeren. Op onze website kun je op zowel vaste als –mobiele nummers zoeken. Door het achterlaten van een reactie over de aard van het telefoontje en de beller zijn anderen gewaarschuwd. Denk bijvoorbeeld aan oplichters die aan phishing doen; het vissen naar waardevolle informatie zoals bankgegevens.

Als er met een anoniem nummer wordt gebeld kun je dat uiteraard niet doen. Dan is het maar hopen dat het geen belangrijke beller was, zoals een werkgever of een cliënt.

Er zijn mobiele applicaties die anonieme telefoontjes in de kiem smoren, maar dat is ook niet ideaal. Je wilt namelijk niet alle oproepen blokkeren.

De vraag wie je belde kan met een simpele online zoekopdracht worden beantwoord. Als je zoekt op het betreffende nummer kun je op een website met relevante informatie belanden.

 

Doe maar sociaal

Ben je gebeld door onbekend nummer en mocht Google het niet weten en geloof ons, dat gebeurt soms, dan kun je het over een andere boeg gooien. Voeg het onbekende, mobiele nummer toe aan je contacten en kijk of WhatsApp je iets meer kan laten zien. Wellicht een profielfoto of een naam. Zo niet, dan kun je ook binnen Facebook op het nummer zoeken. Sommige profielen zijn gekoppeld aan een mobiel nummer.

 

Als ze niet terugbellen… jammer dan!

Mochten de bovenstaande methoden niet werken, dan zal het wel geen belangrijk telefoontje zijn geweest. Vaak zijn het telefonische verkopers of klantenservice afdelingen die bellen. Naast de identiteit is de landcode ook belangrijk. Als het een buitenlands nummer is, bel dan vooral niet terug. Dat kan de spuigaten uitlopen. Verwar 0088 of +88 nummers dus niet met Nederlandse 088 bedrijfsnummers. Wat je ook doet, kijk eerst of je het nummer kan vinden op onze website.