Wie heeft mij gebeld?

Altijd vervelend als je een oproep hebt gemist, de eerste vraag die je jezelf dan stelt is: ‘wie heeft mij gebeld?’. Het kan gebeuren. Je telefoon is immers niet altijd binnen handbereik en soms heb je gewoon geen tijd om op te nemen.

Wij vinden het fijn als je weet waar je aan toe bent. Meer informatie over een beller hoort toegankelijk te zijn. Om die reden streven we ernaar dat niemand in het duister tast.

Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om te traceren wie verantwoordelijk was voor een bepaalde oproep.

Om de vraag beter te beantwoorden gaan we in dit artikel dieper in op bepaalde tips en tricks om achter de beller te komen.

 

Wie je heeft gebeld valt te achterhalen

In onze database kun je zoeken op vaste en –mobiele nummers. Als meerdere mensen een telefoontje hebben ontvangen en daarvan melding hebben gemaakt kun je dat zien. Zo weet je of het een vertrouwelijke beller was of een louche persoon. In veel gevallen zijn het bedrijven die acquisitie doen over een bepaalde vacature, dienst of product. Als het een anoniem nummer is tast je in het duister. Het enige wat je dan kunt doen is wachten tot ze nog een keer bellen. Een goede haan kraait immers drie keer.

Mocht er niets in onze database staan dan kun je alsnog een reactie achterlaten. Iets in de trant van ‘onbekende beller, zei niets” of “ik hoorde niets aan de andere kant van de lijn”.

In het huidige digitale landschap kun je zelf Sherlock Holmes uithangen. Je kunt een mobiel nummer toevoegen aan je contacten om te zien of ze actief zijn op WhatsApp. Met een beetje geluk kun je de naam en profielfoto zien en eventueel een berichtje achterlaten.

Als dat niet werkt dan kun je op Facebook proberen te achterhalen wie je heeft gebeld. Als je het nummer in de zoekbalk intypt bestaat er een mogelijkheid dat je het profiel vindt. Soms zijn Facebookprofielen namelijk gekoppeld aan mobiele nummers.

Voorkom phishing

Fraude bestaat al sinds jaar en dag. Met de miljarden online mensen vindt fraude voornamelijk online plaats, maar vergis je niet: telefonisch komt het ook nog steeds voor.

Neem bijvoorbeeld de onbekende bekende. Deze personen doen onderzoek naar je naasten via Social Media of andere websites. Ze doen zich voor als een vriend of familielid door hun profielfoto en naam te gebruiken. Dan zeggen ze dat ze een nieuw nummer hebben, in de penarie zitten en geld willen lenen. Menig goedzak tuimelt er zo in.

Anderzijds zijn er ook veel individuen of instanties die het nog geraffineerder aanpakken. Ze kunnen bijvoorbeeld waardevolle informatie ontfutselen door zich voor te doen als een bank.

 

Kortom

Wapen jezelf dus goed tegen onbekende bellers. De volgende keer als je jezelf de vraag stelt: “Wie heeft mij gebeld” is het goed om een plan van aanpak te hanteren. Probeer de beller online te achterhalen via onze database of een andere bron en laat een melding achter, zodat anderen weten waar ze aan toe zijn.